Nieuws

Nieuws

Veldritkalender 2017 - 2018

nieuwsGeplaatst door webmaster ma, augustus 28, 2017 23:40:15
Nieuwe Belgische kalender Cyclo-cross 2017-2018 geplaatst.

Met rasse schreden komt het nieuwe veldritseizoen eraan. Traditiegetrouw opent De Moedige Veldrijder met de wedstrijd te Steenhuffel het seizoen gevolgd door Kessel.
Voor de Amateurs, Masters, en vrije renners staat er weer een fraai programma te wachten. In het totaal zijn er 110 wedstrijden. Met 50 wedstrijden neemt WBV nog steeds het grootste deel voor zich, al komt het bescheiden LRC met 28 wedstrijden toch ook aan een fraaie kalender. Verder zijn er nog de wedstrijden van ECW (6) , VDN (7) , en WTK ( 13 ).

Dameswedstrijden:

De Moedige Veldrijder zet volop in op de Damescrossen. Bij de meeste van deze wedstrijden krijgen de dames gezamenlijk een aparte wedstrijd. Zowel dames jeugd, dames amateur en master, en dames Elite zullen ongestoord door mannelijke ego's hun wedstrijd onderling kunnen betwisten. Voor de dames die bij LRC aan de slag gaan is dit echter niks nieuws: LRC zet zich al jaren in voor aparte damesreeksen.

WK, EK, BK?

Net als afgelopen jaar vinden de Wereldkampioenschappen Masters UCI weer plaats te Mol, begin december. Het EK wordt dan weer betwist in Tsjechie op 4 november.
Helaas is er ook dit jaar weer erg veel onduidelijkheid over het BK voor Amateurs en Masters.... Bij de plaatsing van de kalender is noch een datum noch een plaats bekend voor dit kampioenschap. Sinds KBWB enkele jaren geleden besliste om dit BK af te voeren van het traditionele weekend begin januari is dit de zoveelste keer dat er geen organisator voorhanden is. Dringend tijd dus voor hen om één en ander opnieuw te bekijken.
Leuk nieuws ook vanwege het ICF: Sinds zij vorig seizoen de draad weer hebben opgepikt met hun Wereldkampioenschappen veldrijden kunnen de amateurs, masters, en vrije renners dit kampioenschap dit jaar betwisten nabij Dijon, Frankrijk. Het ICF kampioenschap staat in tegenstelling tot dat van UCI open voor alle veldrijders van alle officiële en vrije wielerbonden. Begin februari 2018 afspraak dus in Chevigny St Sauveur.

U vindt de nieuwe veldritkalender op :
www.belgiancyclingselection.be/kalenderveldrijden.html  • Reacties(0)//nieuws.belgiancyclingselection.be/#post128