Nieuws

Nieuws

Veldritkalender 2018 - 2019

nieuwsGeplaatst door webmaster di, augustus 28, 2018 23:15:24
Nieuwe Belgische kalender Cyclo-cross 2018-2019 geplaatst.

Nog enkele dagen scheiden ons van het nieuwe veldritseizoen. Traditiegetrouw opent De Moedige Veldrijder met de wedstrijd te Steenhuffel het seizoen gevolgd door Kessel.
Voor de Amateurs, Masters, en vrije renners staat er weer een fraai programma te wachten. Toch zet een negatieve trend zich door. Daar waar vorig jaar nog 110 wedstrijden op de kalender stonden, zakken we voor het eerst onder de 100 wedstrijden.

Dameswedstrijden:

De Moedige Veldrijder zet volop in op de Damescrossen. Bij de meeste van deze wedstrijden krijgen de dames gezamenlijk een aparte wedstrijd. Zowel dames jeugd, dames amateur en master, en dames Elite zullen ongestoord door mannelijke ego's hun wedstrijd onderling kunnen betwisten. Voor de dames die bij LRC aan de slag gaan is dit echter niks nieuws: LRC zet zich al jaren in voor aparte damesreeksen.

WK, EK, BK?

Net als afgelopen jaar vinden de Wereldkampioenschappen Masters UCI weer plaats te Mol, begin december. Het EK wordt dan weer betwist in Rosmalen, Nederland op 3 november.
Het BK voor Amateurs en Masters vindt dit jaar net als vorig jaar weer plaats te Lille. Hopelijk hebben de organisatoren oor naar de opmerkingen van de renners vorig jaar, en hebben ze de omloop aangepast.

U vindt de nieuwe veldritkalender op :
www.belgiancyclingselection.be/kalenderveldrijden.html  • Reacties(0)//nieuws.belgiancyclingselection.be/#post134